Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta’da meşhur olan ağır misafir tatlısı tarifi

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında 23 Ocak (bugün) ağır “misafir tatlısı” için gelinler yarışacak. Görünüşü ve lezzetiyle damakları çatlatan misafir tatlısının malzemelerinden yapılışına kadar adım adım tüm detayları haberimizde yer alıyor.

Nursel Engin‘in sunumuyla her gün gündüz kuşağında Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında 4 hamarat gelin bugün ağır misafir tatlısı için yarışacak. Evinize misafir geldiğinde sizler de çok severek yapacağınız ağır misafir tatlısı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Tadı damaklarda iz bırakacak olan ağır misafir tatlısının püf noktalarını ve tüm detaylarını sizler için araştırdık. Gelin birlikte ağır misafir tatlısını öğrenelim:

 

GELİNİM MUTFAKTA AĞIR MİSAFİR TATLISI TARİFİ:

GELİNİM MUTFAKTA AĞIR MİSAFİR TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Keki için;

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 parça margarin veya tereyağı

Üzeri için;

Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz

YAPILIŞI

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.

Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve düzgünce karıştırın.

Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Su ve şekeri kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.

Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğumasını bekleyin.

Tüm malzemeleri karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın ve margarin/tereyağını ekleyip karıştırın.

Kekin üzerine krema sürün.

Üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz ile süsleyin.

Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir