Canan Karatay’dan kandaki zehri temizleyen mucize öneri!

Gündeme sık sık farklı açıklamalarıyla gelen Prof. Dr. Canan Karatay, sağlığı iyileştiren ve doğal ilaç etkisi yaratan bir başka bitkiden daha söz etti. İşte Karatay’ın “Kandaki zehri atıyor” dediği o mucize…

Prof. Dr. Canan Karatay, önerdiği faydalı bilgilerle sağlığımızı iyileştirmek için birçok etkili tarif veriyor. Karatay’ın son olarak önerdiği mucizevi besin ise yol kenarında, bahçelerde gördüğümüz bitkilerden biri. Karatay, kandaki zehri temizleyen otun “ısırgan otu” olduğunu açıkladı. Özellikle damar tıkanıklığı ve kandaki mikropları temizlenmesine yardımcı olan Urtica dioica bilimsel adına sahip olan ısırgan otu, dikenli ve sert yapraklarıyla bilinir. Yaprakları ve kökleri tüketilen ısırgan otu, sağlık açısından sayısız faydaya sahiptir. Anemi ve kronik yorgunluğun hafiflemesinde etkili bir rol oynar. Kandaki zararlı maddelerin atılmasına yardım eder.

Prof. Dr. Canan Karatay

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI:

  • Isırgan otu cilt sağlığı için faydalı olan A ve C vitaminleri, beta karoten ve mineraller içerir. Böylece ciltteki iltihaplanmayı azaltmaya ve akne gibi cilt sorunlarının tedavisine katkı sağlar.
  • Isırgan otu bağırsak hareketlerini teşvik ederek mide bulantısı, hazımsızlık ve diğer sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olur.
  • Isırgan otu kan şekeri seviyelerini düzenlemeye destek olur. Yapılan bazı araştırmalar, ısırgan otunun, insülin direncini azaltarak tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerini düşürdüğünü göstermiştir.
  • Isırgan otunun anti-enflamatuar özellikleri, alerjik reaksiyonları hafifletmeye yardımcı olabilir. Özellikle ısırgan otu çayı, alerjilere karşı doğal bir destek olarak kullanılabilir.

Isırgan bitkisini çay şeklinde demleyip tüketebilirsiniz.

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI:

ISIRGAN OTU ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Malzemeler:

1-2 çay kaşığı kuru veya 3-4 yaprak taze ısırgan otu
2 su bardağı su
İsteğe bağlı tatlandırıcılar (bal, limon ve zencefil)

ISIRGAN OTU ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Yapılışı:

Öncelikle uygun bir kapta su kaynatılır ve kaynatıldıktan sonra altı kapanır.

Isırgan otu taze ise 3-4 yaprak, kuru ise 1-2 çay kaşığı kadar suya eklenir.

Yapraklar suya karıştırıldıktan sonra 5-10 dakikalık bir süre boyunca demlenir. Demleme süresi ne kadar uzun olursa çayın tadı o kadar keskin olur.

Demlenmiş çay süzülür ve isteğe bağlı olarak çeşitli tatlandırıcılar ile lezzetlendirilir. Isırgan otu çayının tadını herkes sevmeyebilir, bu yüzden lezzetlendirmek için bal, limon veya zencefil gibi doğal tatlandırıcılar kullanılabilir.

Isırgan otu çayını isteğe göre sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir