Cennet hurmalı pasta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Trabzon hurmalı pasta tarifi!

1310. bölümüyle sevenlerinin karşısında yer alan Gelinim Mutfakta haftanın final bölümüyle merak edilen bir tarifi ele aldı. Bölümün yıldız parçalarından biri olan Trabzon hurmalı pasta tarifi hızlı bir şekilde aratılmaya başlandı. Diğer adıyla bilinen “Cennet hurmalı pasta” tarifini sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta’nın hayran bırak lezzeti Trabzon hurmalı pastanın nasıl yapıldığı…

26 Ocak Cuma günü yayına giren “Gelinim Mutfakta” yeni bölümüyle heyecan dolu anlara imza atarken birbirinden lezzetli yemek tarifleriyle de gündeme geliyor. Bu haftanın yıldız parçası olan “Trabzon hurması” ise hızlı bir şekilde aratılmaya başlandı. Diğer adıyla da sıkça bilinen Cennet hurmalı pasta görünüşü ve lezzetiyle de merak edildi. İşte Gelinim Mutfakta yarışmasında günün hayran bırakan lezzeti “Trabzon Hurmalı Pasta” nasıl yapılır sizler için derledik. 

GELİNİM MUTFAKTA TRABZON HURMALI PASTA TARİFİ 

MALZEMELER:

1 kilo cennet hurması
2 paket petibör
Tercihe göre burçak bisküvi

Kreması için;

2 paket krem şanti
2 su bardağı süt

Bisküvileri ıslatmak için;

1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı Nescafe

Üzeri için:

1 çay bardağı ceviz, fındık ve
Badem

YAPILIŞI

İlk olarak 1 su bardağı sütle Nescafeyi karıştırın. 

Bisküvileri ıslatıp tepsiye tek sıra halinde dizin.

1 kilo cennet hurmasının kabuklarını soyup robottan çekin.

Bisküvileri üzerine püreyi dökün ve 1 kat daha bisküvi dizin.

Kreması için, süt ve krem şantiyi karıştırıp karışımı pastanın üzerine dökün ve eşit bir şekilde yayın.

En son işlem olarak ceviz veya fındık ile süsleyin.

1 gece dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir