Çıtır nohutlu karnabahar mezesi nasıl yapılır?
Kış ayının son zamanlarına yaklaşmışken kış sebzeleri ile güzel tarifler vermeye devam ediyoruz. Bugün sizler için şahane bir meze tarifi ile geldik. Sevilerek tüketilen karnabahar mezesi nohutla buluşmasıyla şahane bir lezzete dönüşüyor. Bu lezzeti sofranızda ağırlamak isterseniz tarifi sizler için bırakıyoruz. Hadi gelin karnabahar mezesi nasıl yapılır birlikte inceleyelim.
Şubat ayında da birbirinden enfes lezzetli tarifleri sizlerle buluşturmak için hazırız. Kış ayının sonlarına doğru gelmişken bugün sizler için kış sebzesi olan karnabaharla harika bir meze tarifi vereceğiz. Oldukça kolay olan ve yemeye doyamayacağınız karnabahar nohutla buluşmasıyla lezzetini doruklara çıkarıyor. Özellikle çıtır çıtır tadı ile damakları şenlendiren karnabahar, soslu tarifi ile ağızlarda ferah bir lezzet bırakırken aroması ile damaklarınızı şenlendirmeye hazır. Hadi gelin birlikte “çıtır nohutlu karnabahar mezesi” nasıl yapılır öğrenelim.
ÇITIR NOHUTLU KARNABAHAR MEZESİ TARİFİ
MALZEMELER:
Orta boy karnabahar
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos için;
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal ve toz kırmızı biber
Bir tutam tuz
Servis için;
1 kase yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı tahin
1-2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
YAPILIŞI
Sos malzemelerini bir kasenin içerisinde karıştırın.
Ayırdığınız karnabaharı fırın tepsisine yayın.
Ardından hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.
Nohutları zeytinyağında çıtır olana kadar kavurun.
Servis için olan malzemeleri bir araya getirin.
Ardından tabağa yerleştirin. Üzerine karnabahar ekleyerek servisin edin.
Afiyet olsun…