Cordon bleu nasıl yapılır? Fransız mutfağının pratik lezzeti cordon blue tarifi

Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan cordon bleu Türkiye’de de oldukça sevilerek yapılıyor. Sizler için “cordon bleu nasıl yapılır?” sorusuna yanıt olmaya geldik. İşte Fransız mutfağının pratik lezzeti cordon bleu tarifi.

İnce tavuk göğsü ile tamamen lezzetli ve farklı bir tarif yapmaya ne dersiniz? İster atıştırmalık bir lezzet isterseniz de yemek olarak servis edebileceğiniz cordon blue, peynir dolgusuyla şahane bir tad ortaya koyuyor. Tamamen bağımlılık yapan ve dakikalar içersin de bitireceğiniz cordon blue, aslında sınıfsal bir yemek olarak ortaya çıkıyor. Eski dönemde en yüksek rütbeli kişilerin en iyi yemeklerinden yola çıkarak yapılan cordon blue  Fransa’da genellikle dana etini fileto haline getirilerek hazırlanan bir ana yemek. Sizde sofranıza Fransız esintisi katmak istiyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Hadi gelin “cordon blue nasıl yapılır” birlikte inceleyelim.

CORDON BLEU TARİFİ

MALZEMELER:

5 adet tavuk göğsü
5 dilim dana jambon
15 dilim kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

2 tane yumurta
2 su bardağı un
1,5 su bardağı galeta unu
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

 

YAPILIŞI:

Kemiksiz fileto tavuk göğüslerini temizleyip varsa yağlı kısımlarını alın.

Ardından tavuk göğüslerini bıçak yardımıyla ortada kısımlarından açın.

Daha sonra streç film arasına alıp hafifçe döverek inceltin.

İncelen tavuk göğüslerinin içine dana jambon ve kaşar peyniri dilimleri yerleştirin.

Ardından sıkıca sararak tavukları dikkatlice kapatın.

Buzdolabında 25-30 dakika dinlendirin.

Yumurtaları geniş tabağa koyun ve çırpın.

Ayrı ayrı tabaklara un ve galeta ununu alın.

Sırasıyla un, çırpılmış yumurta sarısı ve galeta ununa bulayın.

Son olarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir