Çubuk pişi tarifi! Çubuk pişi nasıl yapılır? Yağ çekmeyen çubuk pişilere bayılacaksınız

Kapış kapış anında bitecek bir pişi tarifi arıyorsanız bu yazımız size göre. Hem görünüşü hem pratikliği hem de yemesi kolay olan çubuk pişiler, sabah kahvaltılarının da vazgeçilmezi oluyor. Şimdiden söylüyoruz parmaklarınıza sahip çıkın çünkü bu tarif oldukça lezzetli. Hadi gelin yağ çekmeyen çubuk pişi tarifini ve nasıl yapıldığını size adıma adım göstermeye.

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek ve sofrada dikkat çekecek dolu dolu bir tarif arıyorsanız çubuk pişiyi denemelisiniz. Görünüşü ile zahmetli duran ama yapımı bir o kadar kolay olan çubuk pişiler, kahvaltı sofranız için lezzetli ve pratik bir alternatif oluyor. Peynir, süt ve unun buluşmasıyla bir araya gelen çubuk pişiler, iç harcının isteğe göre değişmesiyle de farklı tatlar ortaya koyuyor. Hadi gelin sabah kahvaltınızda midenize bayram ettirecek bu şahane tarifi birlikte yakından tanıyalım. 

Çubuk pişi tarifi

ÇUBUK PİŞİ TARİFİ

1 çay bardağı süt
1 orta boy yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un 

Yağ çekemeyen pişi tarifi

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine süt, yumurta ve tuz alıp karıştırın.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, maydanoz, kabartma tozu ve unu ilave edin.

Yoğurduğunuz hamuru , ele yapışmayacak bir kıvama getirin.

İki pişirme kağıdının arasına hamuru alın ve orta kalınlıkta hamuru açın.

Daha sonra hamuru ince uzun şeritlerle eşit şekilde dilimleyin.

Kızarılan yağın içerisine çubuk pişileri atın. Kontrollü bir şekilde kızartılan pişileri alıp kağıt havlunun üzerine koyun.

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir