Ev usulü sosis nasıl yapılır? En sağlıklı ve lezzetli sosis tarifi
Çocukların bayılarak yediği sosisleri daha sağlıklı ve lezzetli hale getirmek için sizlere bir tarif hazırlıyoruz. Evinizde hızlı ve pratik bir şekilde yapacağınız sosis tarifi ile gönlünüz rahat bir şekilde tüketebileceksiniz hadi gelin en sağlıklı ve lezzetli ev yapımı sosis tarifini yapalım.
Ev yapımı sosisler, lezzetli bir şeyler yapmak için bir kaç parça et parçalarını kullanmanın en harika ve sağlıklı yoludur. Özellikle kendi ellerinizle yaptığınız ve içine nelerin girdiğini gördüğünüz sosis tarifi ise çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedireceğiniz anlamına gelir. Hem sağlıklı hem pratik ev yapımı sosisleri denediğinizde bir daha market ürünü kullanmayacağınızın garantisini verebiliriz. Hadi gelin ev yapımı sosis tarifi nasıl yapılır nelere dikkat edilir birlikte inceleyelim. İşte ev yapımı sosis tarifi:
EV YAPIMI SOSİS TARİFİ:
MALZEMELER
300 gram dana kaburga kıyma
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber, karabiber, kimyon, kekik
1 paket karbonat
Tuz
Pişirmek ya da haşlamak için
Streç film
Su, tereyağı
YAPILIŞI
Mutfak robotuna kıymayı koyun ardından sarımsağı rendeleyin ve bütün malzemeleri içine koyum 10 dakika robotu çalıştırın.
Bütün malzemeler birbirine iyice karışmasına dikkat edin.
Sosis kıvamı, yapışkan bir kıvama geldikten sonra streç filmini tezgaha serip, üzerine kaşıkla sosis harcından koyun.
Elinizi suyla ıslattıktan sonra sosis şeklini verin.
Ardından sosisleri iyice sıkıştırıp iki ucunu bağlayın.
Geniş bir tencereye su koyup kaynatın.
Kaynayan suya sosisleri atın ve ara ara çevirerek 10 dakika kaynatın.
Şişen sosisleri alın ve soğuması için buzdolabına koyun.
Ardından dilediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun…