Gelinim Mutfakta çıtır çıtır tavuk burger nasıl yapılır?

Çıtır tavuğun yumuşak ekmek arasındaki lezzetiyle dışardaki hamburgerleri aratmayan bu tarif Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılıyor. Yanında patates ve kolayla servis edebileceğiniz en leziz çıtır çıtır tavuk burger tarifi yazımızın detaylarında.

Burger lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Tavuk burger ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Tavuk burger, tavuk eti ile hazırlanan ve genellikle hamburger ekmeği, çeşitli soslar ve yeşilliklerle servis edilen bir atıştırmalıktır. Tavuk burger, genellikle fast food restoranlarında tüketilen bir yiyecektir, ancak evde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Kanal D ekranında hafta içi her gün yayına giren Gelinim Mutfakta 1309. bölüm başladı. Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Çıtır Çıtır Tavuk Burger oldu.Peki, Çıtır Çıtır Tavuk Burger nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Çıtır Çıtır Tavuk Burger tarifi…

Çıtır Çıtır Tavuk Burger

GELİNİM MUTFAKTA ÇITIR ÇITIR TAVUK BURGER TARİFİ:
MALZEMELER

Tavuğu marine etmek için;

2 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı soğan tozu
1 çay kaşığı kırmızı biber

Çıtır kaplaması için;

1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı soğan tozu
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kabartma tozu

Hamburger ekmeği
Marul
Domates
Turşu
Soğan(isteğe göre)
Mayonez ve ketçap

Çıtır Çıtır Tavuk Burger TARİFİ

YAPILIŞI

tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin. Bir kasede tuz, karabiber, sarımsak tozu, soğan tozu ve kırmızı biberi karıştırın.

Tavuk dilimlerinin her iki tarafına sürün. Üzerine süt-limon karışımı döküp tavukları bu karışımda en az 30 dakika marine edin.

Çıtır Kaplama için başka bir kapta un, tuz, karabiber, sarımsak tozu, soğan tozu, kırmızı biber ve kabartma tozunu karıştırın.

çıtır çıtır tavuk burger yapılışı

Marinasyondan çıkarılan tavuk dilimlerini unlu karışıma bulayın. Her tavuk parçasını iyice kaplayıp unla kaplayın.

Tavuk parçalarını derin yağda altın rengi ve çıtır olana kadar kızartın. Kızartma bittikten sonra tavukları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.

Hamburger ekmeklerini ısıtın. Alt tabanına mayonez ve ketçap sürün. Üzerine marul, dilimlenmiş domates ve turşu koyun.

Çıtır tavuk parçalarını yerleştirip hamburgerin üst kısmını kapatın. 

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir