Gelinim Mutfakta Karadeniz lezzet topları tarifi! Karadeniz lezzet topları nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışması yeni haftaya başlamasıyla birlikte birbirinden lezzetli yemek tariflerini de gündeme getiriyor. Gelinler en güzel yemeği yapmak için kıran kırana savaştığı Gelinim Mutfakta’nın bugünkü yıldız parçası ise “Karadeniz topları” oluyor. Peki Karadeniz topları nasıl yapılır?
Hafta içi her gün saat 13.00’te Kanal D’de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışması birbirinden lezzetli yemekleri ekranlara taşıyor. En güzel sunumu ve en lezzetli tarifleriyle aratılmaya başlanan Gelinim Mutfakta’nın bugünkü tarifi ise Karadeniz topları oluyor. Lezzetiyle herkesin gönlünü fethedecek olan Karadeniz topları aynı zamanda görüntüsüyle de iştah kabartacak. Dillere destan olan Karadeniz topları tarifini sizler için hazırladık. Hadi gelin “Karadeniz leziz topları nasıl yapılır” inceleyelim.
KARADENİZ TOPLARI TARİFİ
MALZEMELER:
4 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
2 kase kolot peyniri
2 çay kaşığı tuz
Domates sosu için;
3 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Kaplaması için;
1 yumurta beyazı
Yarım bardak un
1 su bardağı mısır unu
YAPILIŞI:
İlk olarak mısır unu tereyağı ve su ve tuzu bir araya getirerek yoğurun.
Ardından domates sosu için domatesleri rendeleyin. Daha sonra bir tavanın içerisine alarak diğer malzemeleri ekleyin.
Elde ettiğiniz hamurun içine peynir koyarak yuvarlak hale getirin.
Kaplaması için ilk olarak yumurta akına daha sonra unu batırın.
Bu işlem bitene kadar devam edin.
Kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun…