Gelinim Mutfakta Lahmacun Böreği nasıl yapılır? Kapış kapış giden efsane lahmacun böreği tarifi
Hazır yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif olan lahmacun böreğine kim hayır diyebilir ki? Her şeyi çiğ olan yapılışı çok basit lahmacun böreği, çay saatlerinize adeta yeni bir soluk getirecek. Lahmacun Böreği nasıl yapılır? Kapış kapış giden efsane lahmacun böreği püf noktaları bugünkü haberimizde.
Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün gelinler en iyi lahmacun böreği tarifi için yarışıyor. Görünümü lahmacunu aratmayan lezzeti damakları çatlatan lahmacun böreği, ister hazır yufka ile isterseniz elle açılan hamur ile yapabilirsiniz. Böreğin özelliği kıymalı harcın çiğ olmasıdır. Lezzeti için sıcak olarak servis edilmesinde fayda vardır. Lahmacun böreği, misafirler için de servise yakın fırından çıkarılıp sıcak olarak ikram edilebilecek kadar pratik bir tariftir. Gelin birlikte lahmacun böreğini hazırlayalım:
LAHMACUN BÖREĞİ TARİFİ:
MALZEMELER
350 gram kıyma
2 adet domates
1 adet büyük soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Sosu için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
YAPILIŞI
Geniş bir kaba kıyma ve minik doğranmış tüm sebzeleri koyup karıştırın.
Sarımsak, tuz, salça ve baharatları ekleyerek tekrar karıştırın.
Sosunuzu hazırlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
1 adet yufkayı tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirip sosunuzdan fırça ile her yerine sürün.
2. yufkayı üzerine buruşturarak yerleştirin ve tekrar sosunuzdan bolca sürün.
Son yufkayı da aynı şekilde yaptıktan sonra, dışa taşan yufkayı içe doğru düzeltin ve iç harcınızdan kaşıkla her yerine yayın.
180 derecelik fırında iç malzemesi kızarana kadar yaklaşık bir saat pişirin.
Soğuduktan sonra rulo olarak sarın ve dilimleyin.
Afiyet olsun…