Hatay usulü zeytin kavurması nasıl yapılır? Kahvaltıya ağız sulandıran zeytin kavurması tarifi

Yöresel bir kahvaltılık lezzete ne dersiniz? Üstelik bu lezzet zeytinden yapılıyor. Hatay usulü tarif olan “zeytin kavurması” geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinden biridir. Hadi gelin sizleri bu şahane ve farklı lezzetle tanıştıralım! Peki Hatay usulü zeytin kavurması nasıl yapılır? Kahvaltıya ağız sulandıran zeytin kavurması tarifi.

Türk mutfağının yöresel lezzetiyle ad yapmış Hatay’ın meşhur “zeytin kavurması tarifini” bugün sizler için veriyoruz. Oldukça lezzetli ve farklı bir tarif olan zeytin kavurması, tabaklarınızı renklendirmek için harika bir tarif olacak. Kolay yapımı sayesinde sık sık tercih edeceğiniz zeytin kavurması, sofranız için geleneksel bir lezzet olarak ön plana çıkacak. Sizde kahvaltı sofranıza farklılık katmak istiyorsanız Hatay’ın bu yöresel zeytin kavurmasının nasıl yapıldığına bir göz gezdirmelisiniz. Hadi gelin size zeytin kavurmasının tarifini detaylıca verelim.

Hatay usulü zeytin kavurma tarifi

ZETİN KAVURMASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 tabak kırma yeşil zeytin
1 yemek kaşığı biber salçası
5-8 adet kuru domates
2-3 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam maydanoz
Pul biber ve kekik

 

YAPILIŞI

İlk olarak zeytinleri çekirdeklerinden ayırın.

Kaynar suya kuru domatesleri atın ve 10 dakika bekletin. Yumuşadıktan sonra küp küp doğrayın.

Tavanın içerisine sıvı yapı ekleyin ve ocağa alın.

İlk olarak salçayı biraz kavurun. Ardından domatesleri ve rendelediğiniz sarımsağı ekleyin.

Daha sonra zeytini ekleyin ve kavurmaya devam edin. 

Üzerine pul biber, kekik, ince kıyılmış maydanozu, nar ekşisini ekleyip ocaktan alın.

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir