Kahvaltıların pratik yıldızı:Milföy hamurundan çıtır simit nasıl yapılır? Kaşarlı milföy tarifi
Kahvaltıya ne yapsam diye düşünenlerdenseniz milföy yardımınıza koşan tariflerden oluyor. Kolaylığıyla sıklıkla tercih edilen milföy, farklı tarifleriyle göz dolduruyor. Özellikle vereceğimiz tarifte simide benzerliği ile dikkat çeken milföy, kahvaltılarınızın pratik yıldızı oluyor. Peki “milföy hamurundan çıtır çıtır simit nasıl yapılır?” hadi gelin bu sorunun cevabını yazımızın detaylarında görelim.
Sabah kahvaltılarını her açıdan iyi bir hale getirmek istiyorsanız bu hiç şüphesiz milföyle yapılan tariflerde saklı. Hem kolay hem pratik hem de doyurucu olan milföyden yapılan tarifler son zamanların en sık tercih edilen tarifleri arasında yerini alıyor. Yapıldığı tariflerle tatlıdan tuzluya dönüşebilen milföy tarifleri lezzetini vurgulu bir “mmmm” ile kabul etmeniz dışında sizden hiçbir şey istemez. Şimdi size söylediğimiz bu ifade çok mu abartılı geldi? İşte size vereceğimiz tarifle milföyün farklı lezzetini tadacaksınız. Hadi gelin “mmmm” zevkiniz için milföyden yapılan en iyi simit tarifini vermeye!
ÇITIR KAŞARLI MİLFÖY SİMİT TARİFİ:
MALZEMELER
1 adet milföy
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı pekmez
1 bardak su
Susam
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında açılan milföyleri ortadan ikiye kesin.
İçerisine kaşar peyniri koyun ve simit şeklini verin.
Döndürerek simit şeklini verdiğiniz milföyün, birleştirme kısımlarını iyice kapatın.
Pekmeze bir bardak su ekleyip iyice karıştırın.
Üzerlerine önce pekmez daha sonra susam ekleyin.
180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Afiyet olsun…