Kakaolu kardelen tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kakaolu kardelen tatlısı tarifi
Son yılların fenomen tatlısı olan ve dillerden dile dolaşan kakaolu kardelen tatlısı adeta pasta lezzetinde. Kanal D ekranlarındaki Gelinim Mutfakta programında yeniden gündeme gelen Kakaolu kardelen tatlısı nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? sorusunun yanıtı bugün tarif listemizde.
5 Ocak 2024 Cuma günü Kanal D canlı yayınlanan Gelinim Mutfakta 1295. bölümde Kakaolu Kardelen Tatlısı yapıldı. Gelinim Mutfakta yarışmasında kakaolu kardelen tatlısının nasıl yapıldığını sizler için araştırdık. Kakaolu kardelen tatlısı tarifiyle, hem pratik hem de görsel şölen sunan bir tatlıya sahip olacaksınız. Misafirlerinizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacak olan bu tarif, sofralarınıza lezzetli bir dokunuş getirecek.
KAKAOLU KARDELEN TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
2 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kakao
Şerbet için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon suyu
YAPILIŞI
Derin bir karıştırma kabına irmik, un, yoğurt, sıvı yağ, süt, yumurta, vanilin, kakao ve kabartma tozunu ekleyin.
Malzemeleri yoğurarak homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın.
Her yuvarlak hamurun içine bastırarak çukur oluşturun, kardelen çiçeğini andıran bir form elde edin.
Şeker ve suyu kaynatın. Kaynamış şerbetin içine yarım limon suyunu sıkarak ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın.
Fırından çıkan sıcak tatlıları, ılık şerbetle üzerine dökün. Şerbeti çekmesi için tatlıları bir süre bekletin.
Şerbetini çekmiş ve soğumuş kakaolu kardelen tatlısını servis tabağına alın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun…