Kanlıca mantarı kızartması nasıl yapılır? Kanlıca mantarı nasıl pişirilir?
Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde oldukça yaygın olan kanlıca mantarı, bir diğer adıyla bilinen “Çınar mantarı”, kızartma tarifiyle oldukça dikkat çekiyor. Sizler için tarifini hazırladığımız Kanlıca mantarı kızartmasını denemeye hazırsanız tarifini aşağıya bırakıyoruz.
Mantar sevenler için şahane bir tarif olan ve tadı ile mest olacağınız Kanlıca mantarı, bir diğer adıyla bilinen Çınar mantarı, özellikle Bolu, Mudurnu, Mengen ve Gerede ilçelerinin önemli besin kaynaklarında biridir. Sonbahar yağmurlarından sonra yetişmeye başlayan Kanlıca mantarı, yağda kızartma olarak ya da ızgara yapmak suretiyle tüketimi gerçekleşmektedir. Tadının biraz sert ve acı olmasıyla damak lezzetine göre değişiklik göstermektedir. O zaman sizler için hazırladığımız Kanlıca mantarı tarifini denemeye ne dersiniz? İşte tarifi:
KANLICA MANTARI KIZARMASI
MALZEMELER:
250 gram Kanlıca mantarı
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
İnce ince doğradığınız soğanı ve sarımsağı tavada kızdırdığınız yağda kavurun.
Temizlediğiniz yıkanmış mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayıp tavaya ekleyin.
Ardından baharatlarını ekleyin ve 12-20 dakika boyunca kavurun.
Afiyet olsun…