Laz kızı böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta laz kızı böreği tarifi
Gelinim Mutfakta yarışması ile gündeme gelen “laz kızı böreği” arama motorlarında araştırılmaya başlandı. İzleyicilerin iştahını kabartan “Gelinim Mutfakta Laz Kızı Böreği” tarifini adım adım sizler için derledik. Hadi gelin birlikte laz kızı böreği nasıl yapılır bakalım!
Sofranızda Laz kızı böreğine yer vermeye ne dersiniz? Üstelik hazırlaması da oldukça pratik. Kanal D’nin sevilen programı Gelinim Mutfakta’nın 15 Ocak Pazartesi tarihli bölümünde Laz kızı böreği yapılıyor. Enfes tadıyla çay saatlerinize ayrı bir renk katacak. Laz kızı böreği tarifi ve malzemeleri Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılmasıyla merak edildi. Ekran başındaki izleyenler tarifini not etmek için “Gelinim Mutfakta Laz kızı böreği” nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte Gelinim Mutfakta Laz kızı böreği yapımı…
LAZ KIZI BÖREĞİ MALZEMELER
-
Yarım kilogram kara lahana (ince doğranmış)
-
1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri
-
Yarım su bardağı sıvı yağ
-
2 adet yumurta
-
Yarım su bardağı yoğurt
-
1 su bardağı süt
-
Yarım su bardağı süt kreması (isteğe bağlı)
-
Tuz
-
Karabiber
-
Yarım paket kabartma tozu
-
Yarım kilogram baklavalık yufka
LAZ KIZI BÖREĞİ YAPILIŞI
Kara lahanayı ince doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile kavurun. Ardından haşlanmış mısır tanelerini ekleyin ve karıştırarak lahanaların yumuşamasını sağlayın.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Yoğurdu, sütü, süt kremasını (varsa), tuzu, karabiberi ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
Yufkaları tezgaha serin. Her bir yufkayı üzerine sosu sürerek serpiştirin. İlk yufkayı yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Üzerine kara lahana ve mısır karışımından serpiştirin. Ardından tekrar soslu yufkaları ekleyin ve bu işlemi istediğiniz kadar tekrarlayarak kat kat bir yapı oluşturun.
En üst katı da soslayın ve dilimler keserek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan böreği dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
LAZ KIZI BÖREĞİ PÜF NOKTALARI
-
Sosu yufkaya eşit dağıtın, böylece lezzeti artar.
-
Kara lahanayı kavurduktan sonra suyunu sıkıp kullanın. Böylece iç malzemesi sulu olmayacaktır.