Meva ne demek? Meva isminin anlamı nedir? Meva ismi Kuran’da geçiyor mu?
Kökeni Arapçadan gelen Meva ismi ülkemizde son yıllarda en çok tercih edilen isimler arasında. Söylemesi kolay ve kibar bir isim olan Meva’yı doğacak bebeğinize koymayı düşünüyorsanız mutlaka anlamını da öğrenmek isteyeceksiniz. Bu içeriğimizde Meva ne demek? Meva isminin anlamı nedir? Meva ismi Kuran’da geçiyor mu? sorularının yanıtını bulabilirsiniz.
Doğacak bebeğe isim koymak anne ve babalar için oldukça zor geçen bir süreç. Anlamının güzel, daha önce duyulmamış olması ve özellikle de Kur’an-ı Kerim’de geçmesini isteyen anne ve babalar doğacak kız bebeklerine Meva ismini koyabilirler. Özellikle son bir kaç yıl içerisinde çok fazla tercih edilen Meva ismi anlamının güzel olduğu kadar Kuran’da da geçiyor.
MEVA İSMİ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?
Meva ismi anlamı sığınacak yer anlamına gelmektedir. Diğer bir anlamı mesken ve yurt anlamlarını da taşımaktadır. TDK sözlüğünde yer almayan Meva isminin kökeni Arapça’dır. Türkiye’de 2.662 kişide olan Meva isminden İstanbul’da 243 tane bulunmaktadır. 4 harfli olmasıyla kolay söylenebilen Meva ismi, Cennet’in adı. Yeşil zebercetten CENNETÜL MEVA.
MEVA İSMİ KURAN’DA GEÇER Mİ? GEÇİYORSA NEREDE?
Kuranı Kerim’de Meva adı iki farklı yerde geçer. Secde suresinin 19. ayetine ve Necm suresinin 15. ayetine bakabilirsiniz.
MEVA İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER
- Neva: Alaturka müzikte bir makam adı.
- Mela: İtalyanca “elma”
- Maya: Asıl, öz, kendi
- Sevi: Aşırı sevgi ve bağlılık duygusu,
- Menal: Yetiştirme, nâil olma,