Nevşehir yöresinin sır gibi saklanan dövme etli sulu köfte tarifi!

Nevşehir yöresinin lezzetli yemekleri arasında bulunan “dövme etli sulu köfte” tarifini merak edenler için paylaşıyoruz. Hem doyurucu hem de lezzetli olan “dövme etli sulu köfte nasıl yapılır?” sorusuna sizler için cevap oluyoruz. O halde size de mutfakta Nevşehir’in yöresel bu lezzetini yapmak kalıyor.

Mutfak kültürü açısında oldukça bereketli olan Nevşehir, yöresel yemekleriyle de oldukça dikkat çekiyor o yemeklerden biri olan “dövme etli sulu köfte” tarifi ise bugünkü yazımızda ele alıyoruz. Malzemelerin ulaşılabilir olmasıyla da sıklıkla tercih edilen dövme etli sulu köfte, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hadi malzemeleriniz hazırsa ve sofranızda Nevşehir’in yöresel yemeği olan dövme etli sulu köfte yemeğini sunmaya! 

DÖVME ETLİ SULU KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

2 adet orta boy soğan
1 kilo kıyma
2 çay bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
İnce kıyılmış maydanoz
Karabiber ve tuz

Dövme etli sulu köfte

YAPILIŞI

Soğanları ince ince doğrayın.

Kıyma, bulgur, un, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber malzemelerini bir araya getirerek iyice yoğurun.

Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak kıymayı yuvarlayın.

Bir tencere içerisinde kaynatılan suyun içine atılarak pişirin.

Ayrı bir kapta soğanı ve a bir kaşık salça ile kavurun ve köftelerin bulunduğu suya aktarın.

Bir süre birlikte piştikten sonra ocaktan alın.

Ardından dinlendirilip servis edilebilir.

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir