Sabri Ülker Vakfı bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerilerini anlattı!
Burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik ile seyreden, bulaşıcı bir üst solunum yolu enfeksiyonu olarak kabul edilen soğuk algınlığından (bazen nezle olarak da ifade edilmektedir) korunmak için sağlıklı beslenmenin ve doğru tedavi yönteminin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Sabri Ülker Vakfı, son günlerdeki grip salgınlarına karşı vücut direnci artırmanın yollarını anlattı.
Her yıl milyonlarca insan, soğuk algınlığı ve gribin neden olduğu öksürük, hapşırma, burun çekme, ağrı ve ateş nöbetleriyle mücadele ediyor. Kış ayları geldiğinde, soğuk algınlığı ve grip salgınları kaçınılmaz gibi görünse de bu rahatsızlıklarla başa çıkmanın etkili yollarını bilmek, hastalıkların önüne geçmede önemli bir rol oynuyor. Öksürük, hafif ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırma ve vücut ağrıları gibi semptomlarla ortaya çıkan grip salgınları ve soğuk algınlığı; gün içindeki hızlı hava değişimleri, kapalı alanlardaki insan yoğunluğu ve düşük bağışıklık sistemi dolayısıyla daha kolay yayılıyor. Bu nedenle, C vitamini ile taze meyve ve sebze tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Sabri Ülker Vakfı, bağışıklığı destekleyecek beslenme önerilerinde bulundu.
SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Her ne kadar iki hastalığın ortak semptomları olsa da şiddeti farklıdır. Soğuk algınlığı, influenza virüsü dışında; 200’e yakın virüsün sebep olduğu, çok daha hafif seyirli bir hastalıktır. Genel olarak soğuk algınlığı daha hafif seyrederken grip belirtileri daha yoğundur. Örneğin; yüksek ateş ve vücut ağrıları gribin belirgin belirtileridir. Soğuk algınlığı genellikle ciddi sağlık sorunlarına yol açmazken grip, zatürreye neden olabilir.
- • C vitamininden zengin beslenin
- • Sarımsak, soğan gibi kök sebzelerden faydalanın
- • Çinko ve selenyumdan zengin besinler tüketin
- • Sağlığa faydalı yağlardan yararlanın
- • Taze meyve ve sebze tüketin