Sarmaşık köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta sarmaşık köftenin püf noktaları

Kanal D ekranlarında yayınlanan ve kadınların sıkı takip ettiği Gelinim Mutfakta yarışmasında sarmaşık köfte yapıldı. Enfes lezzetiyle sarmaşık köfte yanında ayran ve salata ile de mükemmel bir akşam menüsü olacak. Peki evde kolay sarmaşık köfte nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

Gündüz kuşağının en çok izlenen programlarından Gelinim Mutfakta yarışmasında heyecan dorukta. Gelinlerin pişirdiği kayınvalidelerin tattığı Gelinim Mutfakta’da ödülü kazanacak isim merak ediliyor. Bu hafta yarışmada Sarmaşık köfte isimli bir tarif yapılıyor. Görünüşte kolay olsa da püf noktaları bulunan Sarmaşık köfte  yemeğini en güzel şekilde yapan ve kayınvalidelerden en yüksek puanı alan gelin gün birincisi olarak çeyrek altının sahibi olacak. Sarmaşık Köfte tarifini merak eden izleyiciler “Sarmaşık Köfte malzemeleri neler?” sorusunun yanıtını araştırıyor… 

SARMAŞIK KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet milföy hamuru
500 gram dana kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı su

Şişlere sürülecek sos için:

1 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı toz tulum peynir
2 adet sarımsak
Tuz

Salçalı sos için:

2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yarım su bardağı su

YAPILIŞI

Kıymayı yoğurma kabına alın.

Diğer malzemeleri de üzerine ekleyip güzelce yoğurun.

Kıyma harcı hazır olunca elinizle şişlere yayın.

Ardından şişteki köftenizi milföy hamuruyla sarın ve tepsiye dizin.

Diğer taraftan üzeri için zeytinyağı, toz tulum peyniri, rendelenmiş sarımsak ve tuzu bir kasede güzelce karıştırın.

Peynirli karışımı fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün.

Daha sonra tepsiyi fırına verip köfteleri güzelce pişirin.

Son olarak sos tavasına salça, zeytinyağı, su ve tuzu alıp güzelce pişirin.

Fırından çıkardığınız milföy hamurlu köftelerin üzerine hazırladığınız sos ekleyip servis edin.

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir