Tavuklu şiş mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Tavuklu şiş mantısı püf noktaları
Hem mantı hem de tavuklu bir şeyler yemek istiyorsanız tavuklu şiş mantısı tam size göre! Kanal D ekranlarında yayınlanan ve gündüz kuşağında reytingleri alt üst eden Gelinim Mutfakta yarışmasında “Tavuklu şiş mantı nasıl yapılır? Tavuklu şiş mantı malzemeleri nelerdir?” diye araştırılıyor. İşte detaylar..
Mantı, çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılan yemektir. Ancak bugün mantının en farklı haliyle karşınızdayız. Yapılışı yöreden yöreye çok farklılıklar gösteren mantının bugün Balıkesir’de çok sık yapılan ve herkesin ilk tadımda çok seveceği tavuklu şiş mantısı en çok arananlar arasına yerleşti. Tavuklu şiş mantısında yufkalar şiş yardımıyla kolayca rulo haline getiriliyor, bir parmak kalınlığında kesilip, kızartılıyor. Çıtır çıtır yufkaların üzerine mis gibi yoğurt ve tavuk parçaları konuyor. Mis gibi tereyağı ile servis edilen tavuklu şiş mantısının tarifi bugünkü yazımızda.
TAVUKLU ŞİŞ MANTISI TARİFİ:
MALZEMELER
2 adet yufka
1 bütün tavuk göğsü
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı karabiber
üzeri için;
1 kase yoğurt
sosu için;
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
YAPILIŞI
Bir kilitli poşete jülyen doğranmış tavuk göğsünü alın.
Üzerine zeytinyağı, kekik, pulbiber, karabiberi ekleyerek poşeti kilitleyin. Elinizle çevirerek malzemelerin güzelce karışmasını sağlayın.
1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
O sırada yufkayı tezgaha alıp yuvarlak olan kenar kısımlarını kesin ve kare olmasını sağlayın.
Şiş genişliğinde kestiğimiz yufkanızı çok sıkı olmayacak şekilde şişe sarın.
Uç kısmını su ile ıslatarak yufkanın güzelce yapışmasını sağlayın.
Sardığınız yufkanın ortasından şişi çekerek çıkarın.
Hazırladığınız ruloları yaklaşık 1 cm genişliğinde olacak şekilde kesin.
Yufkaları kızgın yağda altın sarısı rengi alıncaya kadar kızartın.
Diğer taraftan ayrı bir tavaya marine ettiğiniz tavukları boşaltın.
Tuzunu ayarlayarak karıştırın. Tavukları kendi yağında kısık ateşte pişirin.
Servis ederken tabağa önce kıtır kıtır kızarmış yufkalarınızı alın.
Ardından tercihe göre sarımsaklı veya sarımsaksız çırpılmış yoğurdu yufkaların üzerine gezdirin.
Pişirdiğiniz tavukları da tabağa yerleştirdikten sonra tereyağında kızdırdığınız kırmızı biberi gezdirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…