Telli gelin tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta telli gelin tatlısı tarifi

Hem pratik hem de hafif bir tatlı isteyenler için telli gelin tatlısı adeta vazgeçilmez olacak. Porsiyonluk olabileceği gibi tepsi içinde de yapılıp dilimlenebilen bu kadayıf ve özel muhallebili tatlıyı yapmak isteyenler için ‘Telli Gelin Tatlısı nasıl yapılır?’ sorusunun cevabını derledik. İşte Telli Gelin tatlısı malzemeleri, yapılışı, püf noktaları…

Beğeni rekorları kıran telli gelin tatlısını bol sütlü olduğu için misafirleriniz çok beğenecek. Özel günlerinizde yada çayın yanına ikram etmek için çar çabuk hazırlayabilirsiniz telli gelin tatlısını. Çok malzeme gerektirmeyen, evinizdeki malzemeleri kullanarak yapılan bu tatlıyı dilimleyerek servis edebilirsiniz. Kadayıflı tatlılardan bir olan, bol sütlü telli gelin tatlısını bugün Gelinim Mutfakta programında yapılıyor.

TELLİ GELİN TATLISI TARİFİ

TELLİ GELİN TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 yemek kaşığı kadar tereyağ
1.5 ya da 2 su bardağı kadar kavrulmuş kadayıf
1 kase kadar iri şekilde dövülmüş fındık, iç kısmına konulacak

Muhallebisi İçin;

1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kadar un
1 su bardağı (200 ml) Hindistan cevizi
1 çay bardağı mısır nişastası ( 100 ml kadardır unutmayın)
1 su bardağı toz şeker (250 ml)
7 su bardağı süt (200 ml bardak)

Gelinim Mutfakta telli gelin tatlısı tarifi

YAPILIŞI

İlk olarak yapılması gereken kadayıfları tavada tereyağı ile kavurun.

Kavurduğunuz kadayıflara fındıkları da ilave edip ortalama 3-4 dakika kadar da fındıkla kavurup ocağın altını kapatın.

Sıra da muhallebiyi hazırlamak. Tencereyi ocağa koyun ve sütü boşaltın.

Sütün içerisine un, yağ, nişasta ve şekeri ilave edip güzelce karıştırın ocağın altını da açmayı unutmayın.

Muhallebi kıvama gelene kadar hafif karıştırarak pişirme işlemini sağlayın.

Pişen muhallebiye Hindistan cevizini, vanilyayı ve kavrulan kadayıftan 1 su bardağı ilave edip muhallebiyi iyice karışmasını sağlayın.

Cam servis tabağına muhallebiyi döküp düzeltin.

Buzdolabında pastayı ortalama 3-4 saat bekletin.

Tercihe göre bu tatlının üstünü fındık ve kavrulmuş kadayıfla donatabilirsiniz.

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir