Teriyaki susamlı karnabahar tarifi! Susamlı karnabahar nasıl yapılır?
Yapışkan, tatlı, keskin, lezzetli soslu bir şeye ihtiyacınız olduğunda karnabahar sizin için biçilmiş bir kaftan oluyor. Bağımlılık yapacak teriyaki susamlı karnabahar tarifini denemek isteyenler için nasıl yapıldığını sizler için derledik. Hadi gelin teriyaki susamlı karnabahar nasıl yapılır bakalım.
Bu tarife başladığınız zaman aklınızdaki tüm karnabaharla yapılan tarifleri unutun. Yapacağınız bu tarif gevrek, tatlı, baharatlı ve yumuşak bir tada sahip. Yemek olarak ya da atıştırmalık olarak servis edeceğiniz teriyaki susamlı karnabahar, görselliğiyle de oldukça iştah kabartıyor. Çocuklarınızın da severek tüketeceği teriyaki susamlı karnabahar tarifini nasıl yapıldığını hadi gelin detaylıca inceleyelim.
TERİYAKİ SUSAMLI KARNABAHAR TARİFİ
MALZEMELER:
1 adet karnabahar
1 su bardağı nohut unu
1 su bardağı vegan teriyaki sosu
1 çay kaşığı sarımsak tozu ve zencefil
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI:
Fırını 180 derecede önceden ısıtılmış bir duruma getirin.
Karnabaharı çiçeğinden ayırın ve lokmalık kıvama getirin.
Bir kaseye nohut unu ekleyin.
Ardından karnabaharları hafifçe unla kaplanmalarını sağlayın.
Ardından arda kalan unu fırın tepsisinin içine alın. 15 dakika pişirin.
Bir kabın içerisine teriyaki sosunu, sarımsağı, zencefili, baharatları karıştırın.
Ardından karnabaharları sos batırın ve tekrar fırın tepsisine yerleştirin.
15 dakika daha pişirmek için fırına tekrar verin.
Pişen karnabaharları servis tabağına alın ve üzerine susam serpiştirin.
Afiyet olsun…