Yağ çekmeyen patlıcanlı gözleme nasıl yapılır? Kahvaltılık patlıcanlı gözleme tarifi!

Kahvaltıya ne yapsam diye düşünmenize son verecek bir tarifle karşınızdayız “yağ çekmeyen patlıcanlı gözleme” pratik ve lezzetli tadıyla tercih edebileceğiniz patlıcanlı gözleme tarifiyle de oldukça kolay. Hadi gelin sizlere patlıcanlı gözleme nasıl yapılır adım adım gösterelim.

Kahvaltınıza hızlı ve pratik bir lezzet arıyorsanız doğru yerdesiniz. Hem hafif, hem de yağ çekmeyen özelliği ile sofranızın baş tacı yapacağınız patlıcanlı gözleme, içerisindeki malzeme çeşitleriyle oldukça doyurucu. Hafif olması nedeniyle birden fazla yiyeceğiniz patlıcanlı gözleme, içerisine ekstra koyacağınız malzemelerle de daha lezzetli hale geliyor. Aynı zamanda diğer öğünlerde de tüketebileceğiniz patlıcanlı gözleme, yaptığınız andan itibaren müdavimi olacaksınız. Peki “patlıcanlı gözleme nasıl yapılır?” ,”Patlıcanlı gözleme tarifi nedir?” hadi gelin bu soruları yakından inceleyelim.

PATLICANLI GÖZLEME TARİFİ

MALZEMELER:

3,5/4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz

Hamurla uğraşmak istemeyenler hazır yufkayla da yapabilir.

İç harcı:

2 adet orta boy patlıcan
2 adet kuru soğan
2 büyük domates
1 adet kapya ve yeşil biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI

İlk olarak hamur malzemelerini bir araya getirin ve yoğurun.

Ardından hamuru yarım saat dinlenmeye alın.

Patlıcanları soyup çatalla delikler açın. Daha sonra tuzlu suya koyup 10 dakika bekletin.

Tavanın içine yağı koyup ilk önce soğanları kavurun üzerine küçük küçük doğradığınız kapya ve yeşil biberleri ilave edin.

Ardından rendelediğiniz domatesleri ekleyin.

Tuzlu suda bekleyen patlıcanları sudan geçirin ve rendeleyin.

Rendelediğiniz patlıcanları tavanın içerisine atın ve kavurma işlemine devam edin.

Suyu çeken ve pişme kıvamına geldiğinde ocağı kapatın biraz soğumasını bekleyin.

Ardından açtığınız hamurun içerisine içi koyup tavada pişirin.

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir