Yunan tatlısı nasıl yapılır?
Sıradan baklava tariflerinden sıkılanlar için baklavaya alternatif olabilecek meşhur Yunan tatlısı tarifini araştırdık. İşte enfes Yunan tatlısı tarifi…
Misafir günlerinde baklava gibi uğraştırıcı bir tatlı yapmaya son vermeye ne dersiniz? Oldukça kolay olan ve yapımı bir o kadar pratik bir tatlı tarifi olan Yunan tatlısı ile karşınızdayız. Hızlı bir şekilde hazır edeceğiniz Yunan tatlısı için gerekli malzemelerde bir o kadar kolay bulunabilir. Özellikle Akdeniz mutfağının sıklıkla tercih ettiği Yunan tatlısı, etkileyici bir tada sahip. Eğer evinizde farklı tatlar denemeye hazırlasın sizler için Yunan tatlısı tarifini aşağıya bırakıyoruz.
YUNAN TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
5 adet baklavalık yufka
Çekilmiş ceviz içi
Sıvı yağ
Muhallebisi için;
1 su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 avuç Hindistan cevizi
Şerbeti için;
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Tatlıyı yapmaya öncelikle ocağa şerbetini koyarak başlayın. Su ve şekeri güzelce karıştırıp ocağa alın. Şerbet kaynayınca limon suyunu ekleyip soğuması için kenara alın.
Tezgaha baklava yufkasını alın ve üzerine güzelce sıvı yağ sürüp ceviz serpin daha sonra aşağıdan yukarıya doğru yufkayı büzün. Yufkaları iyice yağlanmış fırın tepsisine güzelce yerleştirin.
Bir tencerede muhallebiyi hazırlayın. Ardından yufkaların üzerine doğru sürün.
30 dakika boyunca 200 derece fırında pişirin.10 dakika dinlendirdikten sonra şerbeti üzerine dökün.
Havuç şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…